Przedostatnia prosta

Moje Drzewko Pomarańczowe to wyjątkowy dom dla 7 opuszczonych przez rodziców dzieci o specjalnych potrzebach. Ich codzienność to zmaganie się z niepełnosprawnością, wspomnienie traumy i krzywd wyrządzonych przez dorosłych, poczucie osamotnienia. Poprowadzą go specjaliści znający się na traumie dziecięcej, terapii i do tego umiejący kochać. W domu dla dzieci “Moje Drzewko Pomarańczowe” wreszcie dostaną szansę na dobre życie.

Żeby Alicja, Karolina, Julek, Kuba i reszta Dzieci mogli w nim zamieszkać trzeba dokończyć remont pełen wymogów zupełnie innych niż w zwykłym mieszkaniu (dostosowanie do przepisów PPOŻ oraz SANEPID), zakupić meble i całe wyposażenie, które zostanie sprawdzone przez Urząd Wojewódzki przed wydaniem zgody na przyjęcie małych podopiecznych.

Kilka dni temu, po raz pierwszy zaprezentowaliśmy Wam efekty naszej kilkumiesięcznej pracy w lokalu przy ul. Żeromskiego w Łodzi. Jesteśmy na przedostatniej prostej, ale tworzenie miejsca do życia od zera jest kosztowne. Wymaga wielkiego zaangażowania serca i rozumu: łóżeczka, szafy, biurka, pościele, kocyki, garnki, salaterki, wyciskaczka do czosnku, filiżanki, talerzyki do ciasta, mikser, sitko, durszlak - ta lista wydaje się nie mieć końca.

Kiedy nie ma nic trzeba pomyśleć o WSZYSTKIM i o niczym nie zapomnieć.

Przekaż darowiznę i razem z nami stwórz bezpieczny świat dla dzieci, które w życiu doznały głównie krzywdy! Każda złotówka ma znaczenie!

Dary rzeczowe

Prezentujemy poniżej listę potrzebnych sprzętów - jeśli możesz nam pomóc  - zadzwoń!
Ania 530-793-689
Przemek 506-961-376
Posiadamy własny transport.

Kuchnia

• Kuchenka mikrofalowa;
  • Czajnik bezprzewodowy;
  • Komplet garnków i patelni dostosowanych do płyty indukcyjnej;
  • Mikser;
  • Toster;
  • Łyżka wazowa, sztućce, tłuczek do ziemniaków, krajarka do jaj, wycikacz do czosnku, durszlak, michy, miski i miseczki, sitko, tarka, obieraczka do warzyw, pojemniki do przechowywania żywności, zestaw noży

Jadalnia

• Obrusy (nie poliestrowe), podkładki śniadaniowe (przynajmniej 8 jednakowych)

Salon

• Telewizor, przy którym będziemy się śmiać oglądając wieczorami komedie;

Pokoje

• Siedem nowych (nieużywanych) antyalergicznych kołder;
  • Drukarka;
  • Kosze na śmieci;
  • Wieszaki (do szafy);
  • Pudła i pojemniki do przechowywania dziecięcych pamiątek, odzieży, obuwia;
  • Ramki zdjęciowe, artykuły dekoracyjne;
  • Kwiaty doniczkowe, donice, konewka, wazony;
  • Firany o długości 3m

Pralnia

• Pralka o dużej (bardzo, bardzo dużej) ładowności;
  • Suszarka;
  • Żelazko;
  • Deska do prasowania;
  • Odkurzacz;
  • Pojemniki do przechowywania;
  • Kosze na pranie i bieliznę

Łazienki

• Miękkie i chłonne ręczniki;
  • Stojak na papier toaletowy;
  • Duże lustro w białej ramie