25.11.2020

Pięknie ubrane życzenia

W sklepie Uniwersytetu Łódzkiego możecie zakupić kartki namalowane przez naszych podopiecznych. Kartki wykonane są z papieru ekologicznego, rozkładane, z przestrzenią na własne życzenia. Cena: 15zł.

Laptopy do nauki

Sars-cov-2 nie odpuszcza niestety.
Nauka zdalna to trudny czas bez kolegów, bez pełnych hałasu i biegania przerw, bez prawdziwych przyjaciół.
Ogólnie dajemy radę, z Waszą pomocą to szczególnie miłe.

Mamy już wszystkie miejsca zajęte. Te przy stole z planszówkami i przy komputerach!
Brakuje nam sprzętu do lekcji online. Jeśli możecie się podzielić z naszymi łobuziakami to będziemy bardzo wdzięczni.

20.10.2020

Połącz pracę z pasją!

Jeśli tak jak dla nas - praca z dziećmi jest Twoją pasją - dołącz do ekipy fundacji Moje Drzewko Pomarańczowe! Szukamy odpowiedzialnych, pełnych życia i ambitnych wychowawców.

7.09.2020

Za kwiaty dziękujemy!

Akcja Za kwiaty dziękujemy! polega na tym, że studenci podczas obron prac licencjackich i magisterskich, zamiast dekoracyjnymi bukietami, w ramach podziękowań, obdarowują członków komisji specjalnymi kartkami pocztowymi, których projekty wykonali podopieczni m.in.: fundacji Moje Drzewko Pomarańczowe.

15.07.2020

Reportaż TVP 3 Łódź

Zachęcamy do obejrzenia reportażu, który ukazał się na stronie TVP3 Łódź, poświęconego fundacji Moje Drzewko Pomarańczowe

15.07.2020

Reportaż w TVN

Placówka kierowana przez Fundację "Moje Drzewko Pomarańczowe" ma być nowym domem dla siedmiorga dzieci, ktore w swoim kilkuletnim życiu doświadczyły więcej przemocy niż miłości. (http://www.tvn24.pl)

Podziękowanie

Dziękujemy firmie Wigor za podarowanie nam węża ogrodowego wraz z osprzętem. Będzie nam dobrze służył w ogrodzie.